У Китаї - енергетична криза, заводи припиняють роботу через відключення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї - енергетична криза, заводи припиняють роботу через відключення

Світ
4079
Китай зіткнувся з енергетичною кризою: через брак електроенергії в північних районах відбуваються відключення, а підприємства, зокрема постачальники Apple і Tesla, тимчасово припиняють виробництво.
Про це повідомляє Reuters, Bloomberg.
На півночі країни відбуваються відключення електроенергії як для населення, так і для промисловості. Основних причини дві: екологічні цілі і ціни на вугілля і газ.
З одного боку, окремі провінції обмежують використання електроенергії, щоб виконати цілі щодо викидів. З іншого – фактична нестача електроенергії через рекордні ціни на вугілля і газ, в результаті чого генерувальні компанії уповільнюють виробництво.
Зокрема, серед виробників призупинили роботу низка постачальників для техгігантів як Apple і Tesla. Це може в подальшому ускладнити ситуацію з роботою ланцюгів поставок, постраждалих через пандемію.
Два великі тайванські виробники чипів заявили, що їхні китайські потужності працюють у звичайному режимі, відзначає Reuters.
Але постачальник Apple Unimicron Technology заявив, що три його дочірні компанії в Китаї припинили виробництво з 26 до 30 вересня.
Компанія Concraft, постачальник деталей для динаміків у iPhone заявила, що призупинить виробництво на п’ять днів і буде використовувати запаси для задоволення попиту.
Виробники чипів United Microelectronics Corp і Taiwan Semiconductor Manufacturing (один з найбільших виробників напівпровідників у світі) повідомили Reuters, що на їхні китайські заводи це не вплине.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас