Ціна газу на Українській енергетичній біржі почала знижуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна газу на Українській енергетичній біржі почала знижуватися

Енергетика
527
Минулого тижня середня стартова ціна природного газу на Українській енергетичній біржі (УЕБ) почала знижуватися; найбільше зниження – 3,12% – зафіксоване на ресурс вересня у газотранспортній системі.
Про це йдеться в огляді ринку природного газу УЕБ.
«Стартові ціни ресурсів мали тенденцію до зменшення. Найбільше зменшення стартової ціни було зафіксоване на ресурс вересня в ГТС: станом на 24 вересня середня стартова ціна на продаж складала 27 826 грн, що на 3,12% менше, ніж 20 вересня. Дана тенденція прослідковувалася і на інші ресурси», – йдеться в повідомленні.
На Українській енергетичній біржі торгували ресурсом вересня, жовтня та листопада. Загалом, минулого тижня заявки на купівлю та продаж природного газу формували 14 компаній, серед них – «Нафтогаз Трейдинг», «Крафт Енерджі», «Укренергоекспорт», ПГНК.
Зазначається, що «Нафтогаз Трейдинг» формував позиції як на продаж, так і на купівлю. Компанія реалізувала 20 тис. кубометрів ресурсу вересня на торгах 24 вересня.
На короткостроковому ринку протягом тижня реалізовано 12 тис. кубометрів газу. Цей об’єм палива був проданий на внутрішньодобовому ринку (ВДР) в ГТС. Остання котирувальна ціна становила 26 750 грн за 1 тис. кубометрів.
В Європі найнижчі котирування спостерігались на хабі TTF: 67,41 євро/МВт-год. станом на 24 вересня. На інших хабах спотова ціна була вищою – до 71,64 євро/МВт-год. на хабі TGE/POLPX. В УЕБ зауважили, що ціни зросли внаслідок збільшення попиту та низької пропозиції через технічне обслуговування газових свердловин у Північному морі у Великій Британії.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас