Газова компанія Фірташа виграла суд у Укртрансгазу на 1,7 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газова компанія Фірташа виграла суд у Укртрансгазу на 1,7 млрд грн

Фондовий ринок
703
Центральний апеляційний госпсуд відмовився задовольнити апеляційні скарги «Нафтогазу» і «Укртрансгазу» на рішення Господарського суду Дніпропетровської області на користь «Криворіжгазу».
Справа стосується стягнення 1,69 млрд грн заборгованості за послуги балансування обсягів природного газу, пише Finbalance.
Суд першої інстанції вирішив, що обсяг газу, поставлений «Нафтогазом» виробникам теплової енергії, був правильно кваліфікований відповідачем як такий, що поставлений відповідно до узгоджених договорів між «Нафтогазом» та підприємствами ТКЕ, а позивачем помилково віднесений до обсягів небалансу відповідача.
Апеляційний суд зазначив, що складені позивачем односторонні акти врегулювання щодобових небалансів не є належними доказами, які б визначали обсяги і, відповідно, вартість послуг балансування газу.
Зазначимо, що компанія «Криворіжгаз» входить до групи РГК Дмитра Фірташа.
Раніше «Укртрансгаз» повідомляв, що учасники ринку заборгували йому за від’ємні небаланси в 2016—2019 роках 43,6 млрд грн. При цьому держкомпанія подала 68 позовів на 45,4 млрд грн з урахуванням штрафів.
В ОГТСУ заявили, що обл- і міськгази заборгували Оператору ГТС за відібраний з магістральних газопроводів газ 9,2 млрд грн. З них 6,7 млрд грн припадає на підприємства групи Фірташа.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас