Volvo хоче повністю відмовитися від шкіри для оббивки салонів автомобілів до 2030 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volvo хоче повністю відмовитися від шкіри для оббивки салонів автомобілів до 2030 року

Фондовий ринок
259
Шведський автовиробник Volvo Cars до 2030 року має намір домогтися того, щоб салони всіх автомобілів, що продаються компанією, були зроблені з матеріалів, альтернативних шкірі.
У повідомленні компанії говориться, що автовиробник планує, що чверть матеріалів, що використовуються в нових автомобілях, буде «складатися з перероблюваних компонентів, отриманих на основі біологічної сировини», до 2025 року.
Один з матеріалів, який буде використовувати компанія для салонів автомобілів, отримав назву Nordico. Він складається з тканини, отриманої з таких перероблених компонентів, як пляшки з поліетилентерефталату, а також матеріалів з «лісів у Швеції та Фінляндії та перероблених винних пробок», зазначає компанія.
Водночас компанія продовжить використовувати вовняні матеріали від низки постачальників.
«Пошук продуктів і матеріалів, при виробництві яких не завдається шкоди тваринам, буде непростим, але це не причина уникати такого важливого завдання», — сказав директор Volvo по стійкості Стюарт Темплар.
Низка інших автовиробників також повідомили про плани використовувати матеріали, альтернативні шкірі. Так, в 2019 році виробник електрокарів Tesla Inc. повідомив, що салон електромобіля Model 3 «на 100% виконаний не зі шкіри».
Тим часом преміальний автовиробник Porsche пропонує клієнтам варіант салону спортивного електромобіля Taycan, також виконаний не зі шкіри.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас