ДФС ліквідувала міжрегіональний «конвертцентр» з оборотом понад 1,5 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС ліквідувала міжрегіональний «конвертцентр» з оборотом понад 1,5 млрд грн

Кримінал
402
Співробітники ГУ ДФС у м. Києві викрили групу осіб в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.
Про це повідомляє пресслужба ДФС.
Встановлено, що зазначена група здійснювала документальне оформлення придбання тютюнових виробів, алкогольної продукції та продуктів харчування у СГД-виробників та дистриб’юторів вказаної продукції. Використовуючи підконтрольні транзитні підприємства, здійснювалася підміна номенклатури товарів, з метою подальшої реєстрації та документального оформлення товарів (робіт, послуг), необхідних індивідуально для кожного клієнта «конвертцентру».
Грошові кошти, які користувачі схеми перераховували на розрахункові рахунки підконтрольних транзитних підприємств, в подальшому перераховували на рахунки інших осіб та переводилися у готівку.
ДФС ліквідувала міжрегіональний «конвертцентр» з оборотом понад 1,5 млрд грн
Підприємства реального сектору економіки таким чином безпідставно завищували податковий кредит з ПДВ та витрати, внаслідок чого зменшувалась базу оподаткування, що призводило до ухилення від сплати податків.
«Учасники „конвертцентру“ з метою прикриття своєї незаконної діяльності використовували корпоративні права 88-ми „транзитно-конвертаційних“ СГД. Наразі вже встановлено 14 основних СГД-вигодонабувачів, які скористались послугами даного „конвертцентру“. Загальний обсяг проконвертованих коштів за період 2020−2021 рр. склав понад 1,5 млрд грн, втрати до державного бюджету складають близько 250 млн грн.», — зазначив начальник Головного управління боротьби з фінансовими злочинами Ткаченко В. М.
ДФС ліквідувала міжрегіональний «конвертцентр» з оборотом понад 1,5 млрд грн
В ході проведення слідчо-оперативних заходів виявлено та вилучено фінансово-господарські документи, чорнові записи, печатки, мобільні телефони у кількості 38 шт. та грошові кошти у різних валютах в еквіваленті понад 2,5 млн гривень.
Вилучені у ході проведення слідчих дій речі та документи долучені до матеріалів кримінального провадження в якості речових доказів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас