Збитки автовиробників через дефіцит чіпів становитимуть $210 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збитки автовиробників через дефіцит чіпів становитимуть $210 млрд

Технології&Авто
450
Цього року світові автовиробники випустять на 7,7 млн автомобілів менше через дефіцит чіпів.
Про це пише Bloomberg з посиланням на прогноз від AlixPartners.
Це майже вдвічі більше від попередньої оцінки в 3,9 мільйона. Також автори прогнозу зазначають, що вартість дефіциту напівпровідників зросла на 90%. Тепер упущена вигода автовиробників оцінюється в $210 млрд.
Спочатку AlixPartners оцінювали збитки автовиробників в $61 млрд, але в травні переглянули прогноз у бік погіршення — до $110 мільярдів.
«У майбутньому продажі постраждають. Зараз продажі не постраждали, бо запасів було достатньо. Їх більше немає», — зазначив в коментарі виданню керуючий директор AlixPartners Ден Херш.
Як пише Bloomberg, автовиробники почали попереджати, що проблеми мають характер метастазів і можуть знизити прибуток в третьому кварталі.
Зазначається, що ключові центри постачання в Південно-Східній Азії постраждали від закриття заводів через поширення спалаху Covid-19. Зараз для виконання замовлень на чіпи потрібен рекордний 21 тиждень, і керівники автовиробників кажуть, що дефіцит може тривати роками.
За словами дослідника Cox Automotive, у міру скорочення запасів на лотах у дилерів, ціни на авто в США різко зросли. За словами Дена Херша, пропозиція обмежена настільки, що деякі дилери орендують авто, щоб виставити їх в залі.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас