Гетманцев розповів про новий податок на житло та збільшення ренти на радіочастоти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гетманцев розповів про новий податок на житло та збільшення ренти на радіочастоти

Казна та Політика
5809
Так званий ресурсний законопроєкт №5600, який має принести держскарбниці додаткові 30 млрд гривень наступного року, передбачає, зокрема, збільшення ренти на радіочастоти і новий податок на житло.
Про це голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів в ефірі ток-шоу «Право на владу» на телеканалі 1+1.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми також публікуємо багато корисної інформації щодо нерухомості. Підписуйтесь та стежте за новинами!
Гетманцев вказав, що рента на радіочастоти збільшиться на 5%.
«Чому? Тому що у нас інфляція минулого року 5%. Якщо не збільшити на 5% – а з 2017 року не збільшувалась вона взагалі, – то рентна плата зменшується. Тобто якщо не індексувати ренту на радіочастоти, вона просто зменшується», – пояснив він.
Очільник комітету ВР додав, що йдеться про «абсолютно технічне рішення – приведення у відповідність рентної плати».
Щодо нового податку на житло, Гетманцев зазначив, що у законопроєкті залишилася єдина норма, відповідно до якої «третій протягом року продаж нерухомості обкладається за ставкою 18% з різниці між сумою придбання і сумою реалізації».
«Це схема, коли будівельник реалізує квартири через фізичних осіб. За 2020 рік тисяча людей на всю Україну здійснила такий продаж», – наголосив він.

Довідка Finance.ua:

  • «Слуги народу» зняли з розгляду у Раді податковий законопроєкт за номером 5600;
  • директор Інституту економіки і прогнозування НАН України Валерій Геєць заявив, що навіть у нинішньому скороченому вигляді законопроєкт 5600 дуже сильно вдарить по ринку нерухомості. Це при тому, що 18% ПДФО, як стало відомо, там планують брати з різниці при продажу квартири з фізосіб. І 20% на наступні, після першого продажу квартир не вводиться. Навіть у такому вигляді законопроєкт призведе до зростання цін на нерухомість в 3–4%. Якщо ж все-таки будуть введені всі ті норми, які планували спочатку, це взагалі буде катастрофою.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас