В США FedEx запустила перші безпілотні вантажівки, які розвозитимуть пошту без водіїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В США FedEx запустила перші безпілотні вантажівки, які розвозитимуть пошту без водіїв

Технології&Авто
512
Американська логістична компанія FedEx запустила перший маршрут безпілотного перевезення поштових відправлень. Автономні вантажівки Paccar з безпілотної системою Aurora почали курсувати від Далласа до Х’юстона і назад. Загальна довжина шляху досягає 800 км.
Про це повідомляє TechCrunch.
Спочатку такі вантажівки будуть виходити на маршрут два-три рази на тиждень, а в їх кабіні буде сидіти водій для спостереження за роботою системи і підстраховки на випадок екстрених ситуацій.
В процесі тестування компанія сподівається виявити можливі проблеми автономних вантажівок. Поки що невідомо, коли закінчиться пробний період, але FedEx вже розраховує запустити цілу мережу безпілотних перевезень до кінця 2023 року.
Це не перший крок FedEx до автономної доставки вантажів – влітку компанія уклала договір з стартапом Nuro, який розробляє безпілотні електромобілі для перевезення пакетів і невеликих посилок.
Вчені, економісти і експерти в сфері технологій сходяться на думці, що професія водія вантажівки зникне серед перших через автоматизацію за допомогою нейромереж. Згідно з прогнозами, в США з 2025 року кожного місяця будуть втрачати роботу близько 25 000 таких фахівців (на рік – 300 000), а через два-три десятиліття ця професія остаточно піде в минуле.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас