Ford буде утилізувати батареї своїх електромобілів через стартап одного з колишніх керівників Tesla — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford буде утилізувати батареї своїх електромобілів через стартап одного з колишніх керівників Tesla

Світ
219
Компанія Ford звернулася до стартапу Redwood Materials з метою утилізації акумуляторів електромобілів. Примітно, що стартапом керує колишній технічний директор Tesla Дж. Б. Штраубель. Обидві компанії також планують використовувати це нове партнерство, щоб допомогти вибудувати ланцюжок поставок акумуляторів в США, що визначила метою адміністрація президента Байдена.
В рамках угоди Ford інвестує $ 50 млн в Redwood Materials, що є частиною нещодавно оголошеного раунду фінансування стартапу в розмірі $ 700 млн. Ford — це не перший замовник Redwood Materials. Стартап вже переробляє акумулятори Nissan, Specialized (у якої зростає кількість акумуляторів для електровелосипедів) і залишки матеріалів з заводу Gigafactory в Ріно, штат Невада.
Але у випадку Ford стартап Redwood Materials прагне до більш тісної інтеграції, а не хоче задовольнятися роллю партнера з переробки. Стартап співпрацює з автовиробником, щоб розробити плани на широкий спектр робіт — від допомоги в переробці металобрухту до пошуку можливості повторного використання зношених акумуляторів з достатньою залишковою ємністю. Також стартап має намір допомагати компанії Ford у створенні нових акумуляторів з використаного літію, нікелю, кобальту і міді.
Компанії не заглиблювалися в деталі, але загальна мета виглядає так само, як раніше говорив Штраубель з самого моменту заснування Redwood Materials. Ідея полягає в тому, щоб створити систему «замкнутого циклу», в якій матеріали літій-іонних батарей переробляються і використовуються повторно. Це теоретично може знизити вартість акумулятора електромобіля, одночасно зменшуючи залежність автовиробника від імпортних матеріалів та видобутку копалин. І угода з Ford може надати Redwood Materials ряд можливостей для розв’язання всіх цих завдань.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас