У Стамбулі представили електрокар, що літає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Стамбулі представили електрокар, що літає

Технології&Авто
714
Електрокар «Джезірі» (Ceziri), що літає, розробки турецької компанії Baykar Makina представили на виставці аерокосмічної техніки та технологій Teknofest у Стамбулі.
Про це повідомляє Укрінформ.
«Ми розглядаємо цю розробку як таку, що в майбутньому може зробити кожного з нас пілотом… Наразі найбільшою революцією масового виробництва в автомобільній промисловості є поява електромобілів, над чим сьогодні працює і TOGG (розробник першого турецького електрокара. – Ред.). Революційною є й поява розумних автомобілів. Поступ йде в напрямку розумних літаючих автомобілів, багато стартапів у світі працюють над цим», – сказав на презентації технічний директор Baykar Makina Сельчук Байрактар.
За його словами, близько 200 стартапів по всьому світу зайняті подібними проєктами, й на те, аби подібні автівки набули ширшого використання, потрібне як удосконалення технологій, так і підвищення рівня безпеки водіїв-пілотів. За його підрахунком на це знадобиться щонайменше 5 років.
У Стамбулі представили електрокар, що літає
Заявлені технічні показники Ceziri: експлуатаційна швидкість – 100 км/год, максимальна висота польоту – 2000 м, час перебування в повітрі (попередній) – 1 год., дальність польоту – 70-80 км, час повного заряджання батареї – 1 год, розміри – 3,7*4*1,9м (ширина*довжина*висота), зліт та посадка – вертикальні, максимальна злітна вага – 259 кг. Летючий електрокар Ceziri має 8 електромоторів, три автономні комп’ютеризовані системи контролю польотів та систему підтримання польоту, що діє на основі штучного інтелекту.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас