«Етичні хакери» допомагають людям повернути доступ до втрачених Bitcoin через забуті паролі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Етичні хакери» допомагають людям повернути доступ до втрачених Bitcoin через забуті паролі

Фінтех і Картки
565
Команда хакерів допомагає деяким холдерам Bitcoin отримати доступ до своїх активів після того, як вони були заблоковані через те, що люди просто забули свої паролі.
Про це повідомляє hypebeast.com.
Кріс і Чарлі Брукси називають себе «етичними хакерами». Їхня місія — допомогти власникам криптовалюти, які придбали BTC ще на зорі його існування, але потім махнули на крипту рукою, не користувалися е-гаманцями і, в підсумку, забули паролі від них.
Звіт The New York Times показує, що люди, які забули паролі, не можуть забрати свої BTC і не можуть їх конвертувати в фіатні гроші. За підрахунками, сумарно їм належать $ 140 млрд. Це підтверджується нещодавнім звітом компанії Chainalysis, що займається даними про криптовалюту, в якому йдеться, що приблизно 20% з 18,6 млрд Bitcoin, видобутих в цілому, вважаються «втраченими» і лежать в гаманцях, до яких люди не зверталися роками.
Брукси виявили, що багато з цих «втрачених» активів не втрачені безповоротно, тому вони допомогли власникам відновити доступ до цифрових гаманців.
До речі, про цікаві ініціативи та фінансові нововведення ми розповідаємо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь і ви! 🤫
«Ми виявили близько 2,5% втрачених Bitcoin, які, на нашу думку, можуть бути відновлені. Ці 2,5% становлять приблизно $ 3,2 млрд», — сказав Кріс Брукс в коментарі HypeBeast.
Кріс Брукс зазначив, що давно хотів організувати власну справу. Коли він дізнався про те, що безліч людей потребують допомоги у відновленні втрачених BTC, він прийняв рішення про створення компанії Crypto Asset Recovery.
Як відновлюють паролі? Хакери кажуть, що зламати Bitcoin-гаманець простіше, ніж багато хто думає. Однак це може бути неймовірно трудомістким процесом, що вимагає великих знань про те, як люди вибирають свої паролі. Щоб допомогти своїм клієнтам, Брукси спочатку проводять співбесіду з ними, щоб приблизно зрозуміти, яким може бути їхній пароль.
«Чим більше інформації вони можуть надати, тим краще, тому що тоді ми зможемо екстраполювати те, як вони створюють паролі, і їхній розумовий процес. Потім ми складаємо список потенційних паролів і робимо спробу відкрити доступ, застосовуючи кожен з них», — сказав Чарлі Брукс.
Коли власник криптоактивів знає хоча б частину пароля, ймовірність його відновлення різко зростає, кажуть хакери. Вони також запевняють, що рівень успіху при цьому становить 27%, але може і знизитися через шахраїв, які діляться хибною інформацією, намагаючись отримати доступ до чужих гаманців.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас