Експосадовицю Миколаївської ОДА підозрюють у розтраті 16 млн грн на закупівлях неякісних е-підручників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експосадовицю Миколаївської ОДА підозрюють у розтраті 16 млн грн на закупівлях неякісних е-підручників

Кримінал
186
Експосадовицю Миколаївської обласної державної адміністрації (ОДА) та двох директорів підприємств-постачальників підозрюють у розтраті 16 млн грн на закупівлях неякісних електронних підручників.
Про це повідомила пресслужба Національної поліції.
Згідно з повідомленням, колишню посадовицю Миколаївської ОДА та директорів комунальної та приватної компаній підозрюють у службовій недбалості та розтраті коштів.
Правоохоронці встановили, що упродовж 2017-2019 років директорка одного з департаментів облдержадміністрації, керівники комунальної та приватної компанії-постачальника уклали договір на отримання доступу до сервісів електронної школи та до використання підручникіів і посібників в електронному вигляді для учнів шкіл Миколаївської області.
Відповідно до офіційної документації, закуплені послуги не відповідали технічним вимогам і функціональним даним. Посадовці підписали документи, не перевіривши, на підставі чого були перераховані кошти з бюджету.
У ході розслідування було з’ясовано, що більша частина відділів освіти області взагалі не використовували придбані електронні сервіси через невідповідність навчальній програмі. Також було встановлено, що електронні посібники були позбавлені функціоналу – не містили мультимедійних та інтерактивних функцій, що було заявлено у вимогах під час придбання, а являли собою скановані варіанти підручників.
Зазначається, що ці дії завдали збитків бюджету області майже на 16 млн грн.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас