За використання підроблених COVID-сертифікатів будуть штрафувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За використання підроблених COVID-сертифікатів будуть штрафувати

Особисті фінанси
531
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Кабмін підтримав законопроект про внесення змін до Кримінального кодексу щодо відповідальності за підробку документів про вакцинацію.
«Такі безвідповідальні дії — це загроза для всього суспільства, і ми будемо реагувати відповідним чином», — заявив глава уряду.
Відтак, уряд запропонував встановити штраф у розмірі від 17 до 34 тис. грн або обмеження волі до 2 років для громадян, які свідомо будуть використовувати підроблені документи.
Для лікарів, які вносять неправдиву інформацію про щеплення, пропонується передбачити штраф до 68 тис. грн або позбавлення волі до двох років з позбавленням права обіймати посаду на 1-3 роки.
У той же час штраф до 170 тис. грн або позбавлення волі до трьох років може бути застосовано за підробку таких документів з метою їх поширення.
Нагадаємо, від сьогодні, 23 вересня, вся Україна переходить до «жовтої» карантинної зони. Через це уряд вводить нові карантинні правила.
Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що співробітники установ освіти, міністерств, органів центральної і місцевої влади будуть внесені до переліку професій, які зобов’язані пройти вакцинацію від COVID-19.
За матеріалами:
Перший діловий
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас