Міжбанк: чи буде подальше падіння курсу і чому інтрига наростає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: чи буде подальше падіння курсу і чому інтрига наростає

Валюта
1298
Четвер на валютному міжбанку пройде дуже цікаво і з елементами серйозної інтриги. Вчорашнє активне просідання котирувань майже на 15 копійок по долару і євро спантеличило експортерів.
З одного боку, гривня їм все одно потрібна і вони будуть змушені продавати валютну виручку в будь-якому випадку, навіть при подальшому тренді на зміцнення нацвалюти.
З іншого боку, дешево це робити ніхто не хоче і не буде, і значна частина великих продавців постарається при подібному розвитку подій дотягнути до періоду отримання відшкодувань ПДВ від держави і скоротить обсяги пропонованої поки валюти до того мінімуму, який вони зможуть собі дозволити в своїх індивідуальних господарських завданнях. Це призведе до притримування валюти і скорочення пропозиції на торгах на тлі стабільного обсягу попиту на валюту з боку імпортерів, в першу чергу — торговців енергоносіями.
Пожвавляться і ті з покупців, кого не підпирав час і хто вичікував низьких котирувань. Їх час настав і вони теж додадуть попиту на ринку. Все це призведе до перекосів попиту і пропозиції по валюті на міжбанку і може швидко нівелювати всі вчорашні успіхи гривні.
Сьогодні головним питанням буде для всіх клієнтів і самих банків: чи піде курс долара нижче і якщо «так», то до яких меж.
В активному протистоянні інтересів найбільших продавців і покупців валюти зі спробою всього ринку, то зіграти «на підвищення» за рахунок притримування частини валютної виручки, то «на зниження», якщо покупці продовжать боротися за курс і стануть запекло торгуватися і не піддаватися на виверти продавців, і пройде сьогоднішній вочевидь непростий день на міжбанку.
У цьому випадку у спекулянтів з’являється реальний шанс спробувати зіграти на цих протиріччях великих гравців і максимально розгойдати курс, а НБУ доведеться дуже уважно стежити за подіями на торгах, і швидше за все, виходити з відповідною інтервенцією як мінімум на стандартні $ 5 млн. Якщо це не допоможе, то Нацбанк вийде на ринок і вдруге вже з більш тривалою інтервенцією.
За нашими розрахунками, обсяг операцій на торгах у четвер буде в межах до $ 130−180 млн при укладенні до 600 угод.
Курси міжбанку, за прогнозами Finance.ua, 23 вересня будуть в межах: долар — коридор 26,50−26,75 грн, євро — коридор 30,95−31,30 грн.
На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть у межах:
  • Долар: коридор купівель і продажів 26,45−26,80 грн при спреді в обмінниках фінкомпаній в межах до 20 коп, а в касах банків до 25 коп.
  • Євро: у банках коридор від 30,90 до 31,50 грн при спреді до 30 коп, а в обмінниках фінкомпаній — в межах коридору від 31,05 до 31,35 грн при спреді в межах до 20−25 копійок.
Курс долара на міжбанку — графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
долар США — 26,58 / 26,60
євро — 31,18 / 31,20
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас