Близько 15 іноземних компаній цікавляться програмою «інвестняня», — глава спецкомісії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близько 15 іноземних компаній цікавляться програмою «інвестняня», — глава спецкомісії

Казна та Політика
188
Державними преференціями в рамках програми «інвестиційна няня» цікавляться 10−15 іноземних компаній.
З ними зараз веде переговори урядове агентство Ukraineinvest, повідомила в інтерв’ю UBR.ua депутат від Партії «Слуга народу» Галина Янченко, яка очолює спецкомісію ВР із захисту прав інвесторів.
На питання, чи варто очікувати збільшення іноземних інвестицій в Україну наступного року, Янченко вказала на складність такого прогнозування: існує надто багато факторів, які можуть вплинути на зростання ВВП і рівень інвестицій, включаючи карантинні обмеження.
Однак вона відзначила низку законодавчих змін, які останнім часом прийняла влада для стимулювання приходу міжнародного бізнесу в Україну — крім «інвестиційних нянь», такими є закони про пільги для електромобільних виробників і для інвестиційних парків.
Крім того, Янченко вказала на загальне зниження процентної ставки за кредитами, «не кажучи вже про програму 5−7-9%».
Депутат також выдзначила і роботу спецкомісії із захисту прав інвесторів — яку вона очолює. На думку Янченко, на тлі коронакризи мати такий «майданчик врегулювання спорів», як спецкомісія, дуже важливо для інвесторів.
Інвестори оцінили підвищення облікової ставки НБУ — банки вкладатимуться в безризикові інструменти
«Це кроки, які, можливо, не вирішують усіх проблем, але вони дають надію і внутрішнім, і іноземним інвесторам, що цією країною варто цікавитися, сюди варто вкладати свої кошти», — додала Янченко.
Нагадаємо, що в рамках програми «інвестиційна няня» при дотриманні низки вимог інвестори можуть отримати пільги на створення в Україні проектів сумою понад € 20 млн. Серед пільг, зокрема, часткове звільнення від податків, сплати ввізних мит на обладнання.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас