У Toyota розповіли, коли вийде Prius з водневим двигуном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Toyota розповіли, коли вийде Prius з водневим двигуном

Технології&Авто
545
Передбачається, що нове покоління Toyota Prius буде використовувати той же двигун внутрішнього згоряння, що працює на водні, що і Corolla.
Автомобіль отримає нові мотори імовірно до 2025 року, впевнені джерела в Японії.
У машині буде використовуватися мотор, який спалює водень замість бензину. За словами автовиробника, установка викидає майже нульовий CO2 і деяку кількість NOx.
В експериментальній машині застосовується мотор об’ємом 1,6 літра, який адаптували для роботи на стиснутому водні. Для цього інженери замінили систему подачі і впорскування палива. В результаті горіння водню не відбувається шкідливих викидів в атмосферу.
Паливо зберігається в балонах під тиском 70 МПа, вони взяті від серійної Toyota Mirai.
Проте, ймовірно, що оновлений Prius з’явиться в наступному році зі звичайною силовою установкою з електродвигуном ICE +, але з оновленим дизайном. Через кілька років з’являться водневі моделі, які повинні йти рука об руку з необхідною інфраструктурою для заправки воднем.
Нагадаємо, четверте покоління Toyota Prius (XW50) випускається з 2015 року. Модель оснащується класичної гібридною силовою установкою, що складається з 98-сильного бензинового двигуна 2ZR-FXE об’ємом 1,8 літра і 72-сильного електромотора.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас