Моторами електромобілів концерну GM буде керувати штучний інтелект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Моторами електромобілів концерну GM буде керувати штучний інтелект

Технології&Авто
221
Американська корпорація General Motors представила нове сімейство електродвигунів. Мотори вийшли компактніші, дешевші й легші від своїх попередників.
Про це повідомляє прес-служба GM.
Американська корпорація General Motors на своїй конференції представила три новії електродвигуни сімейства Ultium. Перший мотор, що розвиває 245 к.с., призначений для встановлення на передній осі. 347-сильний силовий агрегат універсальний-його можна використовувати як спереду, так і ззаду. Компанія також представила допоміжний двигун для машин з системою повного приводу потужністю 84 к.с.
У GM відзначили, що на деяких їхніх нових машинах будуть встановлені всі три двигуни. Однією з таких новинок є електричний позашляховик GMC Hummer EV. Анонсовано, що машина отримає силову установку сумарною потужністю близько 1000 к.с.
Нові двигуни є частиною масштабованого сімейства, яке має загальні принципи проектування, а також аналогічні компоненти та блоки управління. Це повинно допомогти знизити витрати на їх проектування, доведення і виробництво. У General Motors пишаються, що їхні інженери самостійно сконструювали нові двигуни. За їхніми словами, це дозволить оптимально інтегрувати електромотори в майбутні електрокари. Всі мотори також істотно легше і компактніше попередників. Економія ваги та ресурсів в залежності від елементів може досягати 50%.
З представленими двигунами будуть пов’язані нові контролери Ultium Drive. Вони навчені визначати оптимальні моменти перерозподілу крутного моменту в машинах з двома і трьома моторами.
Для розробки найбільш ефективних і точних алгоритмів був залучений штучний інтелект, а також елементи машинного навчання. Інвертор, додатковий модуль живлення, а також вбудований модуль зарядки інтегровані безпосередньо в блоки Ultium Drive.
За запевненнями менеджерів General Motors, перші серійні електромобілі з новими електродвигунами ми побачимо вже в 2021 році.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас