Кабмін пропонує встановити плату за користування державними дорогами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує встановити плату за користування державними дорогами

Казна та Політика
14919
Кабінет міністрів на засіданні уряду 22 вересня схвалив проект, яким пропонує встановити плату за користування державними автомобільними дорогами загального користування.
Finance.ua, як портал, що стежить за законодавчими змінами, дізнався деталі документу.
Хто повинен буде платити. Законопроект передбачає встановлення плати за використання автомобільних доріг загальної користування транспортними засобами з повною масою 12 тонн і більше.
Проектом пропонується встановлення Кабінетом міністрів тарифу та порядку розрахунку вартості плати за використання автомобільних доріг загального користування, а також порядку її справляння.
Також цей законопроект пропонує запровадити систему контролю за рухом транспортних засобів за допомогою мітки радіочастотної ідентифікації та запровадження електронної системи плати за користування автомобільними дорогами.
Надходження в бюджет. При впровадженні Системи для транспортних засобів з максимальною допустимою масою 12 т і більше на визначених Кабінетом міністрів України автомобільних дорогах загального користування державного значення додаткові надходження на виконання ремонтно-будівельних робіт можуть скласти до 9 млрд грн в залежності від середнього тарифу (1,0-3,0 грн/км) та протяжності доріг, по яким справляється плата (всі дороги державного значення або їх частина).
Куди спрямують кошти. Кошти, отримані від запровадження такої системи, спрямовуватимуться на фінансування будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування, на яких справляється або планується справлятися зазначена плата, та споруд на таких автомобільних дорогах.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ви також знайдете останні важливі новини для автомобілістів. Підписуйтесь, щоб не пропустити.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас