Скільки заробляють українці у робітничих сферах (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки заробляють українці у робітничих сферах (дослідження)

Особисті фінанси
4678
Стать досі серйозно впливає на рівень зарплати — 58% жінок у робітничих сферах заробляють менше 10 тис. грн, тоді як серед чоловіків — тільки 26%. І хоча у цих груп практично однакові умови роботи, українки більше хочуть працювати в Україні, аніж чоловіки, — 62% проти 52% відповідно.
Finance.ua, як портал, що стежить за ринком праці, дізнався від OLX Робота,, в яких умовах працюють українські «сині комірці».
Сфера зайнятості. Найбільш популярна сфера — роздрібна торгівля та продажі — там залучено 17% «синіх комірців», на другому місці «будівництво» — 14%, а третє місце ділять «транспорт і логістика» та «громадське харчування» — по 10% на кожну сферу.
Скільки заробляють українці у робітничих сферах (дослідження)
Рівень доходу влаштовує лише 3% працівників. Водночас тільки кожному п’ятому робітнику переглядають зарплату раз на рік.
Зарплата залежно від статі. Менше 10 тис. грн заробляють 58% жінок і 26% чоловіків, 10−15 тис. грн — 26% і 27% відповідно, а від 20 тис. грн — 6% та 24% відповідно. Вік на рівень оплати загалом не впливає.
Зарплата по регіонах. Серед регіонів проживання опитаних суттєво відрізняється зарплата тільки у Київській області. Тут найбільший відсоток тих, хто заробляє 15−20 тис. грн (23%), тоді як у Дніпропетровській, Одеській, Харківській та Львівській областях цей показник значно нижче (15−18%).
Через пандемію у 47% респондентів поменшало роботи, 10% — втратили своє місце, а ще 10% — змінили спеціальність чи були вимушені шукати нову роботу. У 27% нічого не змінилося, а у 5% навіть побільшало навантаження.
«Дві третини „синіх комірців“ називають головним мінусом своєї роботи — замалу зарплату та перепрацювання. Тільки, за даними Держстату, протягом другого кварталу 2021 року 127 тис. українців були переведені на неповний оплачуваний робочий тиждень. Тому значна частина українських робітників — 31% — замислюється про роботу за кордоном. Водночас щоб їх влаштовувала оплата в Україні, більша частина респондентів — 48% — потребує оплати на рівні 10−20 тис. грн на місяць», — зазначили в OLX Робота.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас