Енергокомпанії Великобританії заявляють про банкрутство через ціни на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Енергокомпанії Великобританії заявляють про банкрутство через ціни на газ

Фондовий ринок
1247
У вівторок, 21 вересня, кілька невеликих енергетичних компаній Великобританії заявили про початок хвилі банкрутств у цій галузі. Про це вони написали у відкритому листі прем’єр-міністру держави.
Причинами банкрутства стали кілька факторів, включаючи високий попит на скраплений природний газ з Азії і скорочення поставок з інших країн. Сюди ж відносять скорочення вироблення відновлюваної енергії та перебої роботи атомних електростанцій. Дефіцит енергії і різке зростання цін призвели до того, що деякі компанії не змогли забезпечити своїх клієнтів енергією, за яку вони вже заплатили.
Водночас, за повідомленнями BBC, бізнес-секретар уряду Великобританії сказав, що «не очікує надзвичайних ситуацій з поставками», і назвав попередження про брак «панікерським». Він додав, що розглядає можливість надання позики з державною підтримкою енергетичним компаніям. Проте зазначив, що уряд «не рятуватиме збанкрутілі компанії».
«Поточна глобальна ситуація може призвести до того, що з ринку піде більше постачальників, ніж зазвичай, але це не повинно викликати тривогу або паніку», — сказав він.
Станом на зараз чотири енергетичних компаній призупинили свою діяльність, і очікується, що в найближчі дні за ними послідують ще чотири.
Нагадаємо, у «Газпромі» підтвердили інформацію з приводу того, що компанія не зможе почати поставки газу через «Північний потік-2» з перших чисел жовтня.
За матеріалами:
Перший діловий
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас