Екологічний фонд Безоса виділить $1 млрд на природоохоронну діяльність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екологічний фонд Безоса виділить $1 млрд на природоохоронну діяльність

Світ
76
Екологічний фонд Джеффа Безоса Earth Fund виділить цього року $1 млрд на природоохоронну діяльність.
Про це йдеться в повідомленні Фонду.
Ці кошти стануть частиною обіцянки Джеффа Безоса виділити $10 млрд до 2030 року на боротьбу зі змінами клімату і зіграють ключову роль в досягненні мети “30х30”, йдеться в прес-релізі. Мета 30х30 передбачає запобігання вимиранню видів тварин і рослин на 30% територій суші і моря до 2030 року.
Earth Fund також планує виділяти по $1 млрд протягом наступних 10 років на відновлення ландшафту і поліпшення продовольчої системи. Кошти переважно будуть призначені для таких регіонів, як басейн річки Конго в Африці, Північні Анди в Латинській Америці і тропічна зона Тихого океану.
“Стан природи сьогодні гірший, ніж 500 років тому, коли ліси були незаймані, річки чисті, а доіндустріальне повітря свіже. Ми можемо і повинні боротися з цією аномалією. Об’єднавши зусилля, ми зможемо користуватися перевагами сучасного життя і зберегти навколишнє середовище”, – прокоментував рішення Безос.
Фонд Earth Fund, створений Безосом в 2020 році, вже виділив 16 грантів на загальну суму $791 млн таким природоохоронним організаціям, як The Nature Conservancy, Natural Resources Defense Council, Environmental Defense Fund, World Resources Institute і World Wildlife Fund.
На початку вересня Earth Fund також прийняв рішення про спрямування додаткових $230,7 млн 10 некомерційним організаціям, що займаються кліматичними проблемами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас