У НБУ повідомили, коли набере чинності закон про віртуальні активи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ повідомили, коли набере чинності закон про віртуальні активи

Фінтех і Картки
308
Закон про віртуальні активи (№3637) набере чинності не раніше ніж через півроку.
Про це повідомив директор Департаменту стратегії та розвитку Національного банку України (НБУ) Арсен Макарчук.
“Закон про віртуальні активи передбачає півроку як найменший термін, протягом якого закон набере чинності. Цей час Нацбанку і Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку України відведено для напрацювання відповідної підзаконної бази”, – сказав він під час “круглого столу” “Легалізація віртуальних активів по-українськи. Можливості та ризики”.

Як працюватиме ринок віртуальних активів 🤑

За словами співавтора закону про віртуальні активи народного депутата Олексія Жмеренецького, парламентська група цивілістів допрацьовує зміни до Цивільного кодексу України щодо віртуальних активів, щоб нова редакція кодексу узгоджувалася зі змінами, які планується внести в частині таких активів. За його прогнозами, процес напрацювання цих змін займе до двох місяців.
“Тільки-но ми схвалимо зміни до Податкового кодексу (хоча б щодо одного податку), закон про віртуальні активи запрацює. Зміни до Податкового кодексу вже готові і з сьогоднішнього дня ми починаємо реєстрацію. Думаю, до кінця тижня (поточного. – Ред.) у нас буде як мінімум 50 підписів під цим документом”, – зазначив нардеп.

Довідка Finance.ua:

  • Верховна Рада 8 вересня прийняла закон про віртуальні активи (№3637) голосами 276 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів;
  • зараз в Україні готують зміни до Податкового та Цивільного кодексів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас