Фахівці Honda для вдосконалення автопілоту почнуть вивчати мозок людини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фахівці Honda для вдосконалення автопілоту почнуть вивчати мозок людини

Технології&Авто
175
Японська компанія Honda Motor поставила на найближчі десятиліття відразу дві амбітні мети: відмовитися від використання двигунів на викопних видах палива до 2040 року і повністю виключити аварії з фатальним результатом, в яких беруть участь її автомобілі і мотоцикли, до 2050 року.
Вивчення особливостей роботи людського мозку сприятиме досягненню другої мети.
Як розповідає сайт Nikkei Asian Review, фахівці Honda Motor вже проводять експерименти на комп’ютерних симуляторах, вивчаючи за допомогою медичного діагностичного обладнання, які частини людського мозку задіяні в тих чи інших дорожніх ситуаціях.
У майбутньому, на думку фахівців компанії, системи активної допомоги водієві зможуть підлаштовуватися не тільки під звички і навички конкретної людини, але і її фізіологічні особливості.
Оскільки Honda має намір до середини століття виключити аварії з фатальним результатом на своїх транспортних засобах не лише для автомобілів, але і для мотоциклів, поточне десятиліття має стати вирішальним з точки зору розробки відповідних алгоритмів.
Системи активної допомоги водієві нового покоління зможуть прогнозувати розвиток небезпечних ситуацій, спираючись на статистику водіння конкретної людини або аналізуючи її фізіологічний стан. Транспортні засоби, які будуть поблизу, зможуть отримувати попередження про потенційно небезпечні ситуації, які може спровокувати конкретний водій.
Автоматика зможе аналізувати накопичений досвід і навіть виступати в ролі інструктора, підказуючи водієві, як поводитися в тій чи іншій ситуації на дорозі, а також навчаючи його прийомам безпечного водіння. При цьому ступінь втручання автоматики можна буде міняти в залежності від досвіду людини, як в комп’ютерній грі.
Єдина сфера застосування, де такий підхід з індивідуалізацією алгоритмів не буде працювати — це управління однією машиною безліччю різних водіїв. Іншими словами, в каршерингу доведеться задовольнятися якимись універсальними налаштуваннями автоматики.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас