Єврокомісія виділить мільйони на будівництво безпечних автостоянок по всьому ЄС через кожні 100 км — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія виділить мільйони на будівництво безпечних автостоянок по всьому ЄС через кожні 100 км

Світ
654
Європейська комісія оголосила багатомільйонний тендер на будівництво і оптимізацію мережі безпечних стоянок для комерційного транспорту по всьому Євросоюзу.
Про це пише Логіст.Today з посиланням на повідомлення Міжнародного союзу автотранспорту (IRU).
IRU і Європейська федерація транспортників (ETF) давно просять владу ЄС про додаткову фінансову підтримку. Однією з найсерйозніших проблем галузі вантажоперевезень є відсутність безпечних парковок. Зараз у ЄС налічується всього 300 000 паркувальних місць для вантажівок, а для задоволення попиту не вистачає близько 100 000 місць. При цьому тільки 7000, або менше 3%, наявних паркувальних місць в ЄС знаходяться в сертифікованих безпечних і надійних зонах.
У зв’язку з цим Єврокомісія оголосила тендер на суму 100 млн євро для модернізації транспортної інфраструктури по всьому Євросоюзу. Повідомляється, що ці інвестиції направлять на:
  • створення нових безпечних стоянок для вантажівок приблизно через кожні 100 км уздовж основної дорожньої мережі TEN-T;
  • підвищення рівня безпеки, охорони та обслуговування в наявних зонах відпочинку відповідно до стандартів парковки.
«Це чудова новина для галузі комерційних автомобільних перевезень. Ми з нетерпінням чекаємо максимального розгортання нових паркувальних проектів і закликаємо держави ЄС тісно співпрацювати з зацікавленими сторонами, щоб подати заявку на участь в тендері ЄС. Ця можливість може мати величезне значення для водіїв і операторів в найближчі роки», – прокоментував Ралука Маріан, генеральний представник IRU в Євросоюзі.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас