Деякі кияни отримали платіжки за опалення в кілька десятків тисяч (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Деякі кияни отримали платіжки за опалення в кілька десятків тисяч (відео)

Особисті фінанси
1180
Деякі жителі столиці несподівано отримали величезні рахунки за опалення — рекордсменом є сума в платіжці в майже 40 тисяч гривень. Жінка, яка її отримала, навіть була змушена брати кредит.
Зокрема, жителі однієї з багатоповерхівок розповідають, що суми в платіжках величезні – 17, 25 і навіть 39 тисяч. «Вони перерахували і аргументують це тим, що Антимонопольний комітет змусив їх перерахувати за новою методичкою», — розповідає один з обурених киян.
Керівник іншого ОСББ з’ясував, що перерахунок зробили у висотках, де встановлені поквартирні лічильники тепла. Плата здійснюється як за квартиру, так і за приміщення загального користування. Виявилося, що «Київенерго» рахувало опалення сходів і коридорів за однією методикою, а АМКУ вказав на іншу. Тому зробили перерахунок.
В Антимонопольному комітеті зізнаються, що поки не розуміють, як так сталося. Кажуть, що керувалися роз’ясненнями від Мінрегіону. Там замість цього кажуть, що мають нові директиви.
Киянка Ірина, якій нарахували майже 40 тисяч, взяла кредит для сплати за рахунком.
У «Київтеплоенерго» кажуть, що люди отримали не перерахунок, а внутрішньобудинкове коригування — відповідно до постанови уряду. Після спілкування з журналістами там перевірили будинок, жителі якого отримали багатотисячні платіжки, і визнали, що сталася помилка. Мовляв, зайве нарахували випадково і пообіцяли повернути сплачене.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас