АМКУ оштрафував дві компанії на 1,12 мільйона гривень за змову на торгах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував дві компанії на 1,12 мільйона гривень за змову на торгах

Фондовий ринок
276
Антимонопольний комітет України оштрафував на загальну суму 1 123 984 грн компанії ТОВ «Спектрум Девелопмент» і ТОВ «БК «Вестбуд Плюс» за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.
Про це повідомляє пресслужба АМКУ.
Зазначається, шо комітет виявив змову на відкритих торгах, які проводились управлінням будівництва, архітектури та землекористування Святошинської районної державної адміністрації в місті Києві з метою організації реконструкції приміщень для відновлення роботи дошкільного навчального закладу №497.
Також було виявлено змову на торгах, замовником яких було комунальне підприємство виконавчого органу Київської міської державної адміністрації – «Київтеплоенерго» на закупівлю для відновлення асфальтобетонних, ФЕМових покриттів після усунення пошкоджень на теплових мережах СП «Київські теплові мережі» КП «Київтеплоенерго» у Подільському районі міста Києва. Загальна очікувана вартість торгів перевищувала 220 млн грн.
Зважаючи на виявлені факти порушень, передбачені пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», АМКУ визнав дії ТОВ «Спектрум Девелопмент» і ТОВ «БК «Вестбуд Плюс» порушенням закону у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів.
Окрім покарання у вигляді штрафу, відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі», обидві компанії позбавлені права участі в публічних закупівлях на 3 роки.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас