Україна досягла значних результатів у виконанні умов МВФ — Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна досягла значних результатів у виконанні умов МВФ — Мінфін

Казна та Політика
187
Україна досягла значних результатів у виконанні умов програми МВФ Stand-by.
Про це йшлося на зустрічі міністра фінансів України Сергія Марченко з в.о. заступника міністра фінансів США з міжнародних відносин Енді Бауколом, повідомляє пресслужба Мінфіну.
У зустрічі також взяли участь заступник міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук, урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца, представники Міністерства фінансів США та Посольства США в Україні.
“Сторони обговорили поточну економічну ситуацію в Україні, співпрацю з МВФ, розвиток інвестиційних проектів в Україні, реформування державних банків, а також двосторонню співпрацю міністерств фінансів України та США”, – йдеться в повідомленні.
Марченко розповів про пріоритети Мінфіну, закладені в Державному бюджеті на 2022 рік, зокрема щодо скорочення дефіциту бюджету до 3,5%, зменшення державного боргу, зростання мінімальної заробітної плати, досягнення стабільного курсу гривні, зниження інфляції тощо.
“Українська економіка продовжує відновлюватися завдяки внутрішньому попиту та сприятливим зовнішнім умовам. Згідно з прогнозом, ми очікуємо, що реальний ВВП України зросте на 4,1% у 2021 році та на 3,8% – у 2022 році. Співпраця зі Сполученими Штатами Америки є одним із наших пріоритетів на шляху відновлення. Пожвавлення інвестиційної активності між нашими країнами має вирішальне значення для довгострокового економічного зростання”, – зауважив міністр фінансів України.
Сторони також обговорили продовження першого перегляду програми МВФ, який має розпочатися цього тижня.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас