В МВФ розповіли, на чому зосередиться місія в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В МВФ розповіли, на чому зосередиться місія в Україні

Казна та Політика
297
Оціночна місія Міжнародного валютного фонду розпочне роботу в Україні у віртуальному форматі в другій половині вересня й зосереджуватиметься на питаннях незалежності НБУ, реформ та зміцнення антикорупційних інституцій.
Про це заявив під час брифінгу в штаб-квартирі Фонду в Вашингтоні директор пресофісу МВФ Джеррі Райс.
«Робота віртуальної оціночної місії в Україні запланована пізніше цього місяця. Конкретні дати будуть оголошені, як зазвичай, ближче до початку її роботи, однак це буде пізніше в цьому місяці»,- сказав Райс.
Він підкреслив, що МВФ налаштований надалі працювати з українською владою щодо виконання домовленостей, визначених поточною програмою stand-by, для проведення огляду й виділення наступного траншу.
«Ми зосереджуватимемося на питаннях, пов’язаних зі зміцненням управління й автономності роботи Національного банку України, реформами в судовій сфері, відновленням й посиленням антикорупційної структури, а також забезпеченням стійкого фіскального стану тощо»,- зазначив представник Фонду.
Він також зауважив, що не може назвати будь-яких термінів виділення наступного траншу для України або щодо можливого продовження програми. «Нам потрібно завершити дискусії, які зараз активно тривають», – додав Райс.

Довідка Finance.ua:

  • напередодні Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що в Києві очікують початок роботи оціночної місії МВФ 18 вересня;
  • він також наголосив, що українська сторона виконала всі умови, передбачені меморандумом про співпрацю з МВФ, та розраховує на позитивний результат щодо виділення наступного траншу;
  • МВФ затвердив 18-місячну програму stand-by для України в червні минулого року, яка передбачає виділення близько $5 млрд із негайним наданням $2,1 млрд першого траншу.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас