EPA назвало лідера серед електромобілів за дальністю поїздки на одній зарядці. І це не Tesla — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

EPA назвало лідера серед електромобілів за дальністю поїздки на одній зарядці. І це не Tesla

Технології&Авто
692
Агентство з охорони навколишнього середовища (EPA) США підтвердило, що автомобіль Air Dream Edition компанії Lucid Motors з 19-дюймовими колесами має запас ходу в 835 км. Це робить Air Dream Edition лідером на ринку електромобілів за дальністю поїздки на повному заряді аккумулятора.
Про це пише HighTech Plus.
Причому цей результат істотно, на 23% перевищує запас ходу найбільш далекобійної версії Tesla – Model S Long Range Plus.
Вартість Air Dream Edition складе від $169 000 в молодшій комплектації. Базова модель Air надійде на ринок у 2022 році за ціною $77 400.
У версіях Lucid Dream Edition Performance з 19- і 21-дюймовими колесами підтверджений запас ходу складає 758 і 725 км відповідно. У комплектації Grand Touring з 19- і 21-дюймовими колесами 832 і 754 км відповідно.
Однак рейтинг EPA відображає лише результати тестування, яке проводить агентство. У них не враховуються багато факторів, наприклад, погані метеоумови, в тому числі сильний холод, підйом по крутих пагорбах і т. п. Навіть саме агентство попереджає, що його оцінки – це всього лише орієнтир для споживачів при порівнянні транспортних засобів.
Цікаво, що генеральний і технічний директор Lucid Motors Пітер Роулінсон раніше керував розробкою Tesla Model S. Пішовши з компанії Ілона Маска, він пообіцяв, що його нова фірма кине виклик Tesla за ціновою доступністю, прискоренням і рівнем розкоші.
Концепт Air Dream Edition був представлений чотири роки тому, а розробка автомобіля зайняла десять років. Серійні поставки повинні початися найближчим часом.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас