Порошенко і Ахметов, Епіцентр і ПриватБанк: кого і що найчастіше перевіряли в YouControl (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко і Ахметов, Епіцентр і ПриватБанк: кого і що найчастіше перевіряли в YouControl (інфографіка)

Фондовий ринок
665
Онлайн-системі для перевірки контрагентів YouControl у вересні виповнюється 7 років.
Аналітики YouControl дослідили знеособлені пошукові запити в системі. Вдалося з’ясувати, які підприємства та яких фізичних осіб найчастіше перевіряють користувачі за допомогою відкритих даних.
Які компанії найчастіше перевіряли у відкритих даних. Як відомо, онлайн-система YouControl агрегує дані з понад 180 відкритих джерел і дає повну інформацію про кожну компанію і ФОП в Україні. Можна дізнатися реєстраційні відомості, статус платника податку, дозволи та ліцензії, судові рішення, фінансові показники, власність, зв’язки між афілійованими особами та ін.

Найпопулярнішими запитами на перевірку юридичних осіб стали підприємства, більшість з яких є учасниками топ 1000 найприбутковіших компаній України. На першому місці мережа гіпермаркетів “Епіцентр К” з 8347 запитами на перевірку. Слідом за нею – найбільший банк України ПриватБанк, 6968 запитів. На третьому місці “YouControl” з 5081 запитом (не дивно, людей цікавить чи надійний сервіс, в якому вони перевіряють). На четвертому та п’ятому місці найбільша мережа продуктових супермаркетів “АТБ-Маркет” (4626) та національний залізничний перевізник “Українська залізниця” (4473).
Порошенко і Ахметов, Епіцентр і ПриватБанк: кого і що найчастіше перевіряли в YouControl (інфографіка)
Крім перевірки юридичних осіб, YouControl дозволяє отримати інформацію про фізичну особу з офіційних та відкритих джерел. З 2019 року в системі можна виявляти ризики, пов’язані з судовими рішеннями, санкціями, недійсними документами, приналежністю до РЕРs, зниклих осіб, корупціонерів, люстрованих тощо. Як показали дані дослідження, найчастіше під перевірку фізичних осіб підпадають національні публічні діячі (НПД) та пов’язані з ними особи.
  • На першому місці з 3411 запитами на перевірку закріпився п’ятий президент України Петро Порошенко.
  • Слідом за ним, не менш впливовий у всіх електоральних циклах, найбагатший українець – Ринат Ахметов, 3238 запитів. З незначним відставанням, 3205 перевірок.
  • Третю сходинку зайняв ще донедавна невідомий широкому загалу, перший голова Офісу Президента Зеленського – Андрій Богдан.
  • На четвертому та п’ятому місці експрезидент-втікач Віктор Янукович та прем’єр-міністерка Юлія Тимошенко з 3125 і 2557 запитів на перевірку відповідно.
Хто крім українців перевіряє. Торік аналітична система 53 млн разів допомогла користувачам знайти дані українських та іноземних компаній, директорів та власників, декларації, судові документи тощо. Більше 90% запитів було зроблено з території України. Інші запити з-за кордону. Щодо іноземних, то найактивніше юзають систему користувачі з Великої Британії (733 тис. запитів на рік). На другому місці ‒ США. Далі з незначним відривом ‒ Німеччина, Франція, Італія та Польща. Загалом же перевірку в сервісі здійснюють користувачі з різних куточків світу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас