Ставки за автокредитами знизилися в 1,5-2 рази: банкіри пояснили причину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ставки за автокредитами знизилися в 1,5-2 рази: банкіри пояснили причину

Кредит&Депозит
2670
Цього року українські банки зробили максимальне зниження ставок за автокредитами і в деяких випадках вони досягли рекордних 0,01% річних. На ринку кредитування вже заговорили про те, що такі показники є найнижчими за останній час і саме вони спричинили зростання попиту на нові авто.
Як розповіла глава відділу фінансових послуг компанії Stellantis Україна Катерина Тарасенко (представляє бренди Peugeot, Citroen, DS Automobiles і Opel), деякі банки вже знизили свої процентні ставки за кредитами на авто в 1,5−2 рази.
Наприклад, якщо на початку 2019 року «Креді Агріколь Банк» виставляв ставки на рівні 14,15%, то зараз його пропозиція становить вже 8,99%. У «Кредобанку» ставка впала з 13,49 до 6,99%.
За словами директора департаменту роздрібного бізнесу Ощадбанку Валерії Малахової, з початку року ними було видано автокредитів на суму 2,5 млрд грн, що перевищило торішній показник за такий же період часу в два рази.
«Останнє зниження ставок за кредитами на авто ми здійснили в січні поточного року. Водночас у банку понад 500 партнерів серед дилерських центрів і автосалонів, і саме розроблені спільно з ними партнерські програми дозволили нам пропонувати клієнтам вигідні умови і доступні процентні ставки», — зазначає вона.
Малахова також уточнила, що нижча облікова ставка НБУ на початку року також помітно вплинула на розмір кредитних ставок. Однак їх подальше коливання буде залежати і від ряду інших факторів, які в комплексі вплинуть на зниження або збільшення кредитних ставок для клієнтів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас