Законопроект про деолігархізацію розрахований на десять років — Разумков — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Законопроект про деолігархізацію розрахований на десять років — Разумков

Казна та Політика
232
При ухваленні законопроєкту про деолігархізацію важливою є не лише назва документу, але й підходи, які він передбачатиме.
Про це голова Верховної Ради Дмитро Разумков сказав в ефірі одного з телеканалів, повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради.
«Питання деолігархізації важливе. Але важлива не лише назва, а й підходи», – наголосив Разумков.
Голова Верховної Ради додав, що у процесі деолігархізації в інших країнах ухвалювалося відповідне антимонопольне законодавство та законодавство щодо лобістської діяльності.
«Будь-який зв’язок політика з великим бізнесом чи з будь-яким іншим бізнесом, якщо він базується на корупції, тіньове фінансування цього політика прямо чи опосередковано – це корупція», – відзначив Разумков.
Водночас голова Верховної Ради зазначив, що в Україні створена низка антикорупційних органів, які мають протидіяти такому явищу, і парламент забезпечив ці інституції необхідною законодавчою базою.
Водночас Разумков підкреслив: «Будь-який закон, що ухвалюється, буде діяти не лише сьогодні-завтра. Законопроект щодо деолігархізації, наприклад, розрахований на десять років. Ми бачили різні РНБО, особливо до 2014 року. Давайте уявимо, що було б, якби такий механізм був у них».
Глава парламенту також висловив думку, що визначати перелік олігархів в Україні має не Рада національної безпеки та оборони, а незалежна комісія.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас