Система для моніторингу «олігархів» вже готова — РНБО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Система для моніторингу «олігархів» вже готова — РНБО

Казна та Політика
335
Рада нацбезпеки та оборони з серпня ввела в експлуатацію систему моніторингу «олігархів», яка використовуватиметься у разі ухвалення Верховною Радою законопроєкту № 5599.
Про це секретар РНБО Олексій Данілов розповів на брифінгу 17 вересня за підсумками засідання.
Він нагадав, що апарату РНБО було поставлено завдання створити систему моніторингу на виконання законопроєкту № 5599 у разі його ухвалення в цілому. Данілов повідомив, що відповідну аналітичну систему третього класу було введено в експлуатацію з серпня 2021 року.
Система моніторингу має три рівні роботи, вона може працювати з відкритими документами, документами для службового користування та документами з грифом «таємно». «Таких систем в Україні майже не існує», — заявив секретар РНБО.
«Система побудована так, аби у разі прийняття Радою закону ми могли одразу відреагувати на всі ті питання, які перед нами ставить законодавець», — резюмував Данілов.
Нагадаємо, президент та Рада нацбезпеки доручили органам центральної виконавчої влади до 7 вересня підготувати для обговорення проєкт системи моніторингу олігархів.
Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки на засіданні 17 вересня розглянув законопроєкт «про олігархів» № 5599 та рекомендував Верховній Раді ухвалити його в цілому.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас