Шмигаль розповів, які проекти цікавлять інвесторів в рамках закону про «інвестнянь» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль розповів, які проекти цікавлять інвесторів в рамках закону про «інвестнянь»

Фондовий ринок
234
Інвестори вже подали заявки майже на 2 мільярди доларів за законом про «інвестнянь». В основному це промислові проекти.
Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook.
За його словами, UkraineInvest отримав заявки майже на 2 мільярди доларів, з них:
  • агропереробка — дев’ять проектів на суму 534 мільйони доларів;
  • в цілому переробна промисловість і виробництво — дев’ять проектів на суму 516 мільйонів доларів.
Крім того, політик зазначив, що в планах ще п’ять логістичних проектів на суму 531 мільйон доларів, а також транспортних і туристичних проектів ще на 138 мільйонів доларів.
«Відповідні ініціативи — це тільки початок реалізації нової інвестиційної стратегії уряду», — підсумував Шмигаль.
Нагадаємо, у грудні 2020 року Верховна Рада прийняла в другому читанні внесений президентом України Володимиром Зеленським закон Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями, так званий законопроект про «інвестиційні няні».
Законом передбачена підтримка як українських, так і іноземних інвесторів, які реалізують проекти з обсягом інвестицій від 20 млн євро, в галузях переробної промисловості (крім діяльності з виробництва та обігу тютюнових виробів, спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв), видобутку з метою подальшої переробки та/або збагачення корисних копалин (крім кам’яного і бурого вугілля, сирої нафти та природного газу), транспорту, поводження з відходами, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності, логістики, освіти, наукової та науково-технічної діяльності, мистецтва, культури, туризму, охорони здоров’я, спорту, курортно-рекреаційної сфери.
Також, згідно із законом, інвестор повинен створити не менше 80 нових робочих місць із середньою заробітною платою працівників, розмір якої не менше ніж на 15% перевищує розмір заробітної плати за відповідним видом діяльності в регіоні, де планується до реалізації проект.
Такі інвестори отримують прямий договір з урядом і пакет стимулів. Так, державна підтримка може надаватися інвестору у формі податкових і митних пільг або забезпечення об’єктами суміжної інфраструктури, необхідних для реалізації інвестиційного проекту. Важливо відзначити, що загальний обсяг державної підтримки не повинен перевищувати 30% від планового обсягу інвестицій за проектом.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас