Економіст повідомив про особливості накопичувальної системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіст повідомив про особливості накопичувальної системи

Особисті фінанси
428
Вводити накопичувальну пенсійну систему в Україні потрібно було тоді, коли це робили багато країн Східної Європи, в 90-і роки.
Про це повідомив голова Комітету економістів України Андрій Новак.
«Накопичувальна пенсійна система повинна бути як мінімум двох рівнів: обов’язковий і добровільний. Останній в Україні існує: українці можуть відкривати для себе пенсійні рахунки в банках. Але цією функцією мало користуються, тому набагато ефективнішим буде введення другого обов’язкового накопичувального рівня пенсійної системи», — роз’яснив економіст.
Як пояснив експерт, банк нараховує на депозит відсоток, і таким чином при виході на пенсію це дає можливість гідно зустріти старість.
Експерт зазначив, що, якщо найближчим часом в Україні введуть накопичувальний рівень пенсійної системи, то крім вигоди для громадян це дасть позитивний ефект для економіки. А саме довгі гроші для банківської системи.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше міністр фінансів Сергій Марченко повідомляв, що накопичувальна пенсія буде виплачуватися додатково до солідарної і не буде зменшувати її розмір. Для того щоб захистити гроші на пенсійних рахунках, держава на першому етапі буде відігравати провідну роль у наданні послуг. Накопичувальна система утворюється як додаткова до наявної солідарної.

Як докупити страховий стаж до пенсії. І чи варто це робити

За матеріалами:
ГолосUA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас