В Європі закрилися два заводи через дорогий газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Європі закрилися два заводи через дорогий газ

Фондовий ринок
1583
Великий світовий виробник добрив, американська компанія CF Industries Holdings Inc, була змушена закрити два свої заводи у Великобританії через високу ціну на газ. Про це повідомляє Bloomberg.
Згідно з повідомленням видання, CF Industries Holdings Inc. 15 вересня заявила, що припиняє роботу на виробничих комплексах у Біллінгемі та ІНСІ через високі ціни на природний газ, при цьому не повідомляючи, коли відновиться виробництво.
При цьому 16 вересня Європейські ф’ючерси на газ і електроенергію впали на тлі ознак того, що енергоємні галузі скорочують споживання.
«Цей крок був зроблений в той час, коли Європа стикається з крайнім дефіцитом енергоносіїв, а ціни на газ і електроенергію день за днем ​​б’ють рекорди. Континенту не вистачає часу для поповнення сховищ до початку зими, оскільки потоки від провідних постачальників з Росії та Норвегії залишаються обмеженими. Також йде боротьба за постачання скрапленого природного газу, оскільки газ скуповують і країни Азії для задоволення власного попиту», — повідомляє видання.
Згідно з повідомленням, енергетична криза може мати серйозні економічні наслідки. За даними Goldman Sachs Group Inc., зростання цін піддає ризику перебоїв у подачі електроенергії цієї зими. Відключення, ймовірно, призведуть до ще більшого підвищення цін на енергоносії, посилюючи побоювання з приводу інфляції і збільшуючи витрати, які підприємства вже несуть на сировину.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас