Уряд фінансово допоможе малозабезпеченим відкрити свій бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд фінансово допоможе малозабезпеченим відкрити свій бізнес

Особисті фінанси
820
В Україні з 1 січня 2022 року запровадять державну програму, в рамках якої малозабезпечені громадяни зможуть отримати підтримку на соціальне підприємництво.
Про це розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна на V українському жіночому Конгресі.
«Ми з 1 січня наступного року будемо вводити програму для підтримки малозабезпечених — це соціальне підприємництво. Тобто ми будемо оплачувати рахунки на придбання обладнання, матеріалів для заснування власного бізнесу», — розповіла Лазебна.
До речі, якщо ви все ще не підписані на телеграм-канал Finance.ua, рекомендуємо це зробити прямо зараз. Всього пару кліків — і найважливіші новини для ваших гаманців завжди будуть у вашому улюбленому месенджері.
Міністр зазначила, що цю програму вже випробували в пілотному режимі в трьох областях, і вона показала хороші результати.
Про що йдеться:
  • у квітні 2021 року Кабінет Міністрів затвердив соціальну програму, яка передбачає надання фінансової допомоги малозабезпеченим сім’ям для отримання економічної незалежності. В її основу покладено принцип дій, реалізований у пілотному проєкті Міністерства соціальної політики «Рука допомоги», який проводився за підтримки Світового банку у Львівській, Харківській та Полтавській областях;
  • програма передбачає надання допомоги в розмірі до 15 мінімальних зарплат (на початок 2022 — 97,5 тис. грн) для оплати рахунків на придбання необхідного для відкриття власної справи обладнання та матеріалів.
Як віддавати цей кредит? У Мінсоцполітики пояснювали, що допомогу можна повертати за рахунок сплачених у процесі підприємницької діяльності податків і соціальних внесків. Тобто сума до повернення буде зменшуватися з кожним податковим платежем. Крім того, якщо такий підприємець працевлаштує ще двох осіб за направленням центру зайнятості, повертати допомогу державі не потрібно.
За матеріалами:
Гордон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас