Як і коли сплачувати збір з одноразового добровільного декларування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як і коли сплачувати збір з одноразового добровільного декларування

Особисті фінанси
707
Finance.ua, як портал, що розуміється на податкових нововведеннях, розповідає, яким чином та за якими реквізитами бюджетного рахунку сплатити суму збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.
Що треба знати? За даними податківців, після отримання від платника «Звітної»/«Звітної нової»/ «Уточнюючої» одноразової (спеціальної) добровільної декларації в Електронний кабінет (приватну його частину) платнику буде направлено повідомлення. Там будуть зазначені реквізити для сплати збору з одноразового добровільного декларування за відповідною територією із зазначенням згенерованого QR-коду за кодом платежу 11011100.
При скануванні QR-коду на смартфоні користувача автоматично відкриватиметься мобільний застосунок банку зі сформованими реквізитами рахунків для сплати збору.
Про важливі новини та законодавчі нововведення, які так чи інакше повпливають на гаманці українців, ми пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь! 🤫
У разі якщо платником була змінена адреса відповідно до «Нової звітної» або «Уточнюючої» декларації платнику буде направлено повідомлення з оновленими реквізитами для сплати суми збору.
В Електронному кабінеті забезпечено автоматичне заповнення платіжного доручення на підставі даних платника.
Терміни. Сплатити збір з одноразового добровільного декларування декларант має протягом 30 календарних днів із дати його подання.
Якщо декларант вибрав ставку збору, що передбачає сплату такого платежу трьома рівними частинами, він має платити таким чином:
  • перший платіж – протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової добровільної декларації;
  • другий платіж – до 1 листопада 2023 року;
  • третій платіж – до 1 листопада 2024 року.
Якщо декларант подає уточнюючу одноразову добровільну декларацію:
  • якщо сума збору з одноразового декларування, визначена в уточнюючій декларації, є меншою за суму збору, сплачену на підставі попередньо поданої одноразової добровільної декларації, повернення надміру сплаченої суми збору здійснюється у порядку, визначеному статтею 43 Податкового кодексу України;
  • якщо сума збору є більшою за суму, сплачену на підставі попередньо поданої одноразової добровільної декларації, декларант, який подав відповідну декларацію, зобов’язаний сплатити суму недоплати збору в розмірі такої різниці протягом 30 календарних днів з дати подання уточнюючої декларації.

Податкова амністія: які цілі переслідує влада

Якщо збір не буде сплачений або буде сплачений в неповному обсязі, така декларація вважається неподаною, а на декларанта не поширюються передбачені цим підрозділом державні гарантії та звільнення від відповідальності.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас