Кабмін передав в управління «Нафтогазу» заарештовані акції «Донецькоблгазу» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін передав в управління «Нафтогазу» заарештовані акції «Донецькоблгазу»

Фондовий ринок
146
Кабмін прийняв розпорядження про передачу в управління НАК «Нафтогаз України» 49,9% акцій ПАТ «Донецькоблгаз», на які накладено арешт у кримінальному провадженні.
Таке розпорядження прийнято на засіданні 15 вересня.
Уряд погодився з пропозицією АРМА і Міненерго про передачу в управління НАК 173 651 998 акцій — 24,9499% акцій, власником яких є компанія «Ендлес Мунлайт Лімітед», і такої ж кількості акцій, власником яких є компанія «Трейдинг Філд Лімітед», емітентом цих акцій є ПАТ «Донецькоблгаз».
На ці акції накладено арешт у кримінальному провадженні.
Рішення про передачу в управління НАК прийняли «з метою запобігання ризику виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру, оскільки є ризик, що не буде забезпечено безаварійної експлуатації газорозподільних систем як об’єктів підвищеної небезпеки…»
Нафтогазу, Міненерго і НКРЕКП, разом з Нацкомісією з цінних паперів і АМКУ доручили вжити заходів, «спрямованих на запобігання ризику виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру в Донецькій області».
9 березня роботу 59 котелень «Донецьктеплокомуненерго», які напередодні були відключені «Донецькоблгазом» від газу, відновили.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас