Справу про $350 млн, які брати Суркіси вимагають від ПриватБанку, повернули в нижню судову інстанцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Справу про $350 млн, які брати Суркіси вимагають від ПриватБанку, повернули в нижню судову інстанцію

Фондовий ринок
396
Велика палата Верховного суду 14 вересня повернула на розгляд Касаційного цивільного суду справу про оскарження ПриватБанком і Кабміном рішення Печерського суду від 2017 року на користь компаній братів Суркісів на $350 млн.
Про це у Facebook повідомив суддя Верховного суду Віктор Пророк.
«Велика палата Верховного суду проголосувала за повернення на розгляд Касаційного цивільного суду справи (№ 14−88цс21) за касаційними скаргами ПриватБанку і Кабміну на рішення Печерського районного суду від 09.02.2017 про забезпечення позову у справі № 757/7499/17-ц за позовом низки LLP до ПриватБанку та інших про зобов’язання виконувати умови договорів», — написав він.
«Боюся, що з такими підходами рішення ще довго не дістанеться свого довгожданого перегляду», — додав суддя, зазначивши, що повного тексту рішення поки немає.
Верховний Суд розглядав справу у письмовому провадженні, без залучення сторін.
Як повідомлялося, Печерський суд у 2017 році за позовом компаній Ігоря і Григорія Суркісів зобов’язав ПриватБанк виконувати умови депозитних договорів, укладених кіпрською філією банку з відповідними компаніями.
У ПриватБанку наполягають, що брати Суркіси є пов’язаними особами з колишніми власниками ПриватБанку.
2 вересня 2020 року Печерський суд під головуванням судді Сергія Вовка прийняв рішення про порядок примусового виконання ухвали про забезпечення спірного позову компаній, пов’язаних з братами Суркісами, про обслуговування депозитів, конвертованих у капітал банку при націоналізації. Це рішення спрямоване на фактичне стягнення з ПриватБанку майже $350 млн.
Касаційні скарги ПриватБанку і Кабінету міністрів на рішення Печерського суду було прийнято до розгляду Верховним судом у зв’язку з існуванням у рамках даної справи відразу двох виняткових правових проблем, виявлених Касаційним цивільним судом.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас