Регулятор в Німеччині отримав запит на сертифікацію "Північного потоку - 2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регулятор в Німеччині отримав запит на сертифікацію "Північного потоку - 2"

Фондовий ринок
275
Німецький національний регулятор — Федеральне агентство по мережах (Bundesnetzagentur) — отримав від компанії Nord Stream 2 AG, яка займатиметься експлуатацією газопроводу «Північний потік — 2», документи на її сертифікацію в якості незалежного оператора транспортної системи.
Про це пише DW.
Таким чином, у розпорядженні Федерального агентства по мережах є чотири місяці, щоб підготувати проект рішення і представити його в Європейську комісію, зазначено у повідомленні.
Термін відраховується з 8 вересня.
Нагадаємо, «Газпром» повідомив, що будівництво газопроводу «Північний потік-2» було повністю завершено вранці 10 вересня.
Раніше «Північний потік-2» наблизився до початку експлуатації, коли його власник заявив, що остання труба другої нитки була зварена і повинна бути опущена на морське дно. Наступним кроком буде з’єднання данської і німецької ділянок до початку пуско-налагоджувальних робіт.
Оператору також необхідний попередній дозвіл німецького регулятора, який в даний час розглядає заявку Nord Stream 2 на отримання статусу незалежного оператора системи передачі.
Спочатку передбачалося, що в 2019 році «Північний потік-2» буде запущений в експлуатацію. «Північний потік-2» неодноразово затримувався, і США пригрозили покарати компанії, які беруть участь в його будівництві. Перспективи завершення будівництва змінилися після того, як в травні президент Джо Байден вирішив відмовитися від деяких санкцій, а потім уклав угоду з Німеччиною, в якій попередив «про відплату», якщо Росія спробує використовувати енергію в якості зброї проти України.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас