Як пройшла перша конференція «Безводний аміак: ламаємо стереотипи, оптимізуємо витрати» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як пройшла перша конференція «Безводний аміак: ламаємо стереотипи, оптимізуємо витрати»

Аграрний ринок
77
Як пройшла перша конференція «Безводний аміак: ламаємо стереотипи, оптимізуємо витрати»
9 вересня відбулася перша конференція аграрного бізнесу, присвячена новим трендам у сфері добрив. Мова йшла про безводний аміак: від фізичних властивостей та формули аміаку, до фінансових рішень та необхідних потужностей внесення аміаку.
Організатором події виступав Банк Альянс за підтримки партнерів: ArtFields, Evoterra Azot, Personal Ukrainian Leasing.
Наводимо коротке саммарі подій на конференції для тих, хто пропустив, але хоче бути в курсі.
Передбачення кращі, ніж у супермаркеті
Нам пощастило з сонячною погодою у день проведення події, тому welcome-подарунки для гостей були більш, ніж доречні – кожен учасник отримав фірмову кепку з тематичним написом «Качаю зерно, наче нафту». Окрім того, аграрні побажання не закінчились – організатори зробили лотерею концептуальних передбачень у цукерках. «Великі лани для великого серця», «Передаємо врожай польовим шляхом», «Фермер з України крутіший, ніж рятувальник з Малібу» – з таких передбачень розпочався день для гостей конференції.
Безводний аміак – новий тренд в азотних добривах
Першим ламати стереотипи щодо безводного аміаку розпочав Сергієнко Олексій, відомий на аграрному ринку професійний експерт з 30-річним виробничим і науковим стажем. Розпочали з базових речей: наприклад, аміак відомий людству вже третє століття, а ще – поговорили про особливості формули та використання добрива. А закінчили прикладними питаннями:
- Чи може безводний аміак бути шкідливим?
На це питання Олексій витягнув з кишені нашатирний спирт, який теж є розчином аміаку. «Вся справа у концентрації. Якщо розумна кількість лікує, то бездумне використання може лише нашкодити» – стверджує спікер.
- Чому безводний аміак лише зараз став «трендом»?
Насправді, він вже давно широко застосовуються в провідних сільськогосподарських регіонах світу – країнах Північної Америки. США є лідером за обсягами закупівель безводного аміаку – в структурі споживання азотних добрив його частка досягає 60%. Факт, що Україна ще досі не використовує його на максимум говорить лише, що ми можемо отримувати більше результату.
- Що потрібно для внесення аміаку?
Для того, щоб безпечно використовувати безводний аміак вам знадобиться досвідчений агроном, спеціальне обладнання та підготовлений ґрунт.
Дешевше – не значить вигідніше
У гонитві за фінансовими показниками підприємці часто вдаються до економії. Але економія на вчасному внесенні добрив, на якісному обладнанні та кваліфікованих спеціалістах може коштувати вам врожаю.
Уникнути цього можна, використавши фінансові рішення для аграріїв. Андрій Дальчанін, експерт з фінансування та партнерських програм Alliance Bank, розповів деталі популярних програм фінансування в агросфері:
Поговорили і про терміни прийняття рішень та оформлення кредитування. Реалії сьогодення такі, що банки можуть тижнями погоджувати аграрію фінансування. Тому Банк Альянс залишається одним з кращих варіантів при виборі банку для аграріїв: надаємо швидкі рішення без бюрократії.
Найбільший постачальник безводного аміаку
Серед спікерів конференції виступив Братецький Андрій, CEO Evoterra Azot – найбільший постачальник безводного аміаку в Україні. Андрій розповів на що необхідно звертати увагу при виборі підрядника для внесення аміаку:
  • Наявність власних потужностей та техніка, що забезпечує внесення. Важливо правильно оцінювати техніку підрядника, бо саме від цього залежить ефективність внесення добрив.
  • Ліцензійні сховища для зберігання – це ще один плюс до безпеки.
  • Команда, що забезпечує внесення обов’язково має складатися не тільки з фахівців з процесу внесення добрив, а і з агрономів.
«Вся техніка, що ви бачите – придбана за нашої участі»
Завершальним спікером став Сергій Бабело, CEO Personal Ukrainian Leasing. Сергій розповів як можна використати лізинг для вирішення потреб у агросфері, які умови придбання техніки у лізинг та чи вигідно це у порівнянні з іншими рішеннями.
Післямова
Після завершення офіційної частини учасників запросили на традиційний нетворкінг. При цьому були чути і пропозиції створити «Українский Клуб Аміаку», і спільноту зацікавлених, і пропозиції ділитися досвідом і надалі.
Банк Альянс, як організатор, вдячний за участь і співпрацю усіх учасників та сподівається на подальшу плідну працю!
За матеріалами:
Альянс Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас