Шмигаль пояснив, хто отримає індексацію пенсій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль пояснив, хто отримає індексацію пенсій

Особисті фінанси
1156
Finance.ua як портал, що дбає про ваші доходи, дізнався, на кого чекає індексація пенсій. Зі слів прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, індексація пенсій проводитиметься щорічно 1 березня для всіх категорій пенсіонерів.
Нагадаємо, що минулого тижня Верховна Рада підтримала урядовий законопроєкт, який виправив недоліки пенсійної реформи 2017 року, коли військові чи науковці були виключені з механізму індексації. Справедливість відновлено. Також у законі буде прописана точна дата індексації — 1 березня.
Як зазначають в уряді, завдяки комплексним програмам підтримки пенсіонерів за півтора року середні пенсії зросли майже на 25%. Паралельно з цим також триває робота над запровадженням накопичувальної пенсійної системи, щоб українці нарешті отримували достойні пенсійні виплати.
Нагадаємо, раніше міністр фінансів Сергій Марченко пояснив свої слова про те, що людям у віці від 40 років не варто розраховувати на державні пенсії, так: через старіння населення один працівник буде утримувати кілька пенсіонерів, тому існує потреба в накопичувальній системі.

Довідка Finance.ua:

  • частині українців доведеться працювати довше, ніж хотілося б. Вік українців для виходу на пенсію безпосередньо залежить від наявності у них необхідного трудового стажу. Яким має бути стаж для виходу на пенсію:
  • вихід на пенсію в 60 років – 28 років стажу;
  • вихід на пенсію в 63 роки – 18 років стажу;
  • вихід на пенсію в 65 років – 15 років стажу.

Як докупити страховий стаж до пенсії. Та чи варто це робити

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас