Кіберполіція викрила мережу онлайн-магазинів з підробками Apple і Dyson — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіберполіція викрила мережу онлайн-магазинів з підробками Apple і Dyson

Кримінал
820
Кіберполіція викрила мережу з 10 онлайн-магазинів, де продавалася підроблена техніка відомих брендів (включаючи пристрої Apple), видаючи її за оригінальну.
Шахраї займалися продажем мобільних телефонів, навушників, планшетів, зарядних пристроїв, фенів та іншої техніки.
До злочинної діяльності причетні троє киян віком 26-27 років. Чоловіки створили близько 10 онлайн-магазинів, де і розміщували оголошення про продаж продукції відомих брендів, видаючи її за оригінальну.
Підроблену продукцію і коробки до неї зловмисники замовляли з Китаю. За допомогою спеціального обладнання виготовляли копії наклейок з ідентифікаційними номерами оригінальної продукції, щоб при перевірці через сайти виробників клієнти побачили наявність цих серійних номерів в базах компаній.
За попередніми даними, від дій зловмисників постраждали понад 200 осіб. Сума збитку, заподіяного потерпілим, наразі встановлюється.
Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігурантів, а також в офісному та складському приміщеннях. За результатами вилучили упаковані поштові посилки, ноутбуки, планшети, принтер для чеків, більше ніж сто мобільних телефонів і дві тисячі коробок до них, 500 навушників, машинки для друку IMEI і понад 2 млн гривень.
За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч.3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Вирішується питання про оголошення фігурантам про підозру.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас