9 типів співробітників, яких позбуваються роботодавці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

9 типів співробітників, яких позбуваються роботодавці

Особисті фінанси
14129
Finance.ua, як портал, що розповідає, які вакансії нині затребувані на ринку, пропонує ознайомитись, яких співробітників позбуваються роботодавці. За інформацією rabota.ua, хороші співробітники сприяють розвитку компанії, але є й такі, які тягнуть компанію донизу, перекреслюючи всі старання інших ефективних працівників.
Пропонуємо перелік ознак, характерних тим працівникам, яких не люблять роботодавці. Якщо ви запідозрили в себе якісь із перерахованих характеристик – вам варто переглянути свою поведінку.
Співробітників, які не здатні довести справу до кінця. З працівниками, які не можуть довести до кінця початий проєкт та покидають його на півдорозі, роботодавці прощаються часто. Такі співробітники не вміють планувати, їм постійно заважають обставини непереборної сили для виконання завдання. Негативним моментом є те, що про зрив дедлайну і нездатність виконати певне завдання часто шеф може дізнатися в день його настання або за декілька днів – якщо сам поцікавиться.
«Сказав – зробив» – це не про них. Співробітники, які не виконують обіцяне, одразу насторожують працедавця. Підставити колег або керівництво – для них це не проблема, вони можуть придумати 100 і 1 відмовку,чому не вдалося зробити обіцяне, звинувачувати в цьому інших.
Несамостійних співробітників. Співробітники, у яких проблеми з самостійністю, яких постійно потрібно контролювати та вмовляти зробити певне завдання – справжнє випробування для керівника та й колег. Одна справа, якщо співробітник нещодавно працевлаштувався та ставить запитання, розраховує на допомогу – це нормально.
Співробітників, які не хочуть навчатися. Працівники, у яких немає бажання вчитися, розвиватися, які не націлені на досягнення успіху та не ставлять перед собою нові цілі, насторожують працедавців.
Співробітників, які повторюють одні й ті ж помилки. Не помиляється той, хто нічого не робить. Коли співробітник робить помилку вперше, іноді досить звернути увагу на те, що потрібно виправити. Але якщо одна й та ж помилка повторюється, потрібно розібратися в причинах: зі співробітником розмовляють та повідомляють про можливі наслідки його помилок/неправильних рішень.
Токсичних співробітників. Роботодавці майже завжди намагаються позбуватися токсичних співробітників. Адже вони отруюють атмосферу в колективі. Своїм песимізмом, невірою в успіх проєкту (іншого завдання)/небаченням перспектив/скептичністю/критикою тощо вони руйнують команду.
Любителів інтриг та пліток, брехунів. Брехня як в особистих, так і в робочих відносинах недопустима. Люди, які не вміють жити без скандалів і постійно в пошуку тих, кого вони будуть ненавидіти та виживати з колективу – не вживуться в будь-якій компанії.
Співробітників, які не отримують задоволення від роботи. Не дивно, що такі співробітники виконують роботу недбало, халтурять і скидають свої обов’язки на колег і підлеглих.
Керівників, які вміють лише керувати, але процесів роботи не розуміють і не вміють «працювати руками». Підлеглі такого керівника часто опиняються під тиском в стилі «Я сам скажу тобі, що потрібно робити», вони ніби грають в боса. Такий керівник прагне виключно командувати підлеглими, а не допомагати вчитися і розвиватися, він не може підстрахувати власноруч та допомогти в разі потреби.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас