У «Дії» запрацював сервіс для військовозобов’язаних, призовників і резервістів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У «Дії» запрацював сервіс для військовозобов’язаних, призовників і резервістів

Особисті фінанси
3750
У додатку “Дія” запрацював сервіс “Є-реєстрація” для військовозобов’язаних, призовників і резервістів. Finance.ua, як портал, що завжди слідкує за нововведеннями, вирішив пояснити, як тепер змінити реєстрацію місця проживання.
Як повідомляється на сайті Міністерства оборони України, це нововведення насамперед стосується тих людей, які внесені до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних і резервістів і в кого є наявні та правильно оформлені всі необхідні документи. Наразі ця система доступна лише для власників ID-карток.
Нагадуємо, про всі зміни, які можуть стосуватися ваших гаманців, ми оперативно інформуємо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь і не пропускайте важливе.
Електронна послуга «Є-реєстрація» поки що працює у тестовому режимі в кількох територіальних громадах України: Харків, Вінниця, Луцьк, Рівне, Маріуполь, Кривий Ріг, а також у Києві.
Як було раніше. Процедура зміни місця реєстрації займала від трьох днів, часто процес розтягувався на два тижні. Людям треба було відвідувати територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, щоб знятися з військового обліку в одному місті та стати в іншому.
Як працює новий сервіс Є-реєстрація:
  • молодь призовного віку, військовозобов’язаний чи резервіст заходить на портал «Дія» і заповнює електронну заяву, вносить свої особисті дані і особистий номер реєстрації;
  • відповідно до поданої заявки «Дія» робить запит до вже сформованого Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних, призовників і резервістів;
  • після перевірки інформації дані про нове місце реєстрації автоматично передаються до територіальних центрів надання адміністративних послуг.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас