В Японії створять судно нового покоління для транспортування енергії з морських вітряних турбін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Японії створять судно нового покоління для транспортування енергії з морських вітряних турбін

Енергетика
1056
Японська компанія PowerX оприлюднила плани з будівництва до 2025 року автоматизованого судна Power ARK 100 для зберігання і транспортування енергії від морських вітряних електростанцій на берег.
Про це пише Splash.
У компанії заявили, що створять судно з масивною акумуляторною батареєю, яка буде стійкою до стихійних лих, вимагатиме менше витрат на розробку, а її вплив на довкілля порівняно з підводними силовими кабелями буде мінімальним.
Модель представляє собою тримаран, на палубі якого розміщуються контейнери з акумуляторними батареями. У кожному зможе зберігатися 2 МВт/год енергії.
Вантажопідйомність судна дозволить розмістити на його борту 100 контейнерів із загальною зарядною потужністю 200 МВт/год. Стільки споживають за день 22 000 домогосподарств.
Power ARK 100 зможе долати відстань до 300 км на електротязі або 1000-3000 км при її комбінуванні з біодизелем. Передбачається, що цього вистачить для виконання рейсів до вітряних електростанцій, встановлених у прибережній зоні Японії. Розробники запевняють, що судно стане дешевою і екологічно чистою альтернативою підводним кабелям.
Також компанія PowerX має намір побудувати завод з виробництва акумуляторних батарей для подібного типу суден. До 2028 року він повинен вийти на потужність до 5 ГВт/год.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас