Позики на $3 мільярди і більше: Мінекономіки підписало меморандум з Ексімбанком США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Позики на $3 мільярди і більше: Мінекономіки підписало меморандум з Ексімбанком США

Казна та Політика
430
Міністерство економіки України підписало з Ексімбанком США меморандум про взаєморозуміння, основою якого є зміцнення економічного співробітництва між країнами щодо торгівлі товарами та послугами.
Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.
“Під час візиту Президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки був підписаний Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством економіки України та Експортно-імпортним банком Сполучених Штатів Америки. Від України документ підписав перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Олексій Любченко, від банку – виконавчий президент Джеймс Барроу”, – йдеться в повідомленні.
Головною метою підписання Меморандуму є зміцнення економічного співробітництва між Україною та Сполученими Штатами Америки щодо торгівлі товарами та послугами. Зокрема, заплановано, що Мінекономіки і Ексімбанк розглянуть варіанти використання середньострокових і довгострокових гарантій, прямих позик Ексімбанку для фінансування експорту США в Україну на загальну суму 3 млрд дол. США.
Незважаючи на вищевикладене, банк не має обмежень щодо можливостей укладення угод про фінансування, що дозволяє в майбутньому розглянути питання про фінансування на суму, яка перевищує сукупну суму в 3 млрд доларів США.
«Ми сподіваємося, що зможемо реалізувати проєкти на загальну суму, яка буде значно більшою, ніж зазначені 3 млрд доларів. Для нас важливо стратегічно розвинути співпрацю з Ексімбанком США, перетворити його на одну з опор трансформації України та посилити нашу співпрацю з фінансовими інститутами ЄС та міжнародними фінансовими інститутами. Ми сподіваємося, що партнери з США стануть надійною фінансовою опорою такої співпраці», – зазначив Любченко.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас