США можуть інвестувати в атомну енергетику України до 30 мільярдів доларів – Зеленський — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США можуть інвестувати в атомну енергетику України до 30 мільярдів доларів – Зеленський

Казна та Політика
736
Україна і США погодили співпрацю у сфері енергетики, про що було підписано відповідний документ. Американська сторона планує інвестувати до 30 млрд доларів в українську атомну енергетику.
Про це 1 вересня заявив Президент Володимир Зеленський у США під час спілкування із журналістами.
«Була важлива і результативна зустріч з Міністерством енергетики (США. — Ред.), з пані міністром (Дженніфер Гренхольм. — Ред.). Підписаний важливий документ. Ми бачимо, що буде комплексна інвестиція в атомну енергетику України… Думаємо, що (інвестиції. — Ред.) складатимуть від 5 до 30 млрд доларів», — заявив президент.
За його словами, це лише перший крок у співпраці між двома країнами: «Зараз маємо підтримку (США — ред.). Вважаю, потужна перемога для обох країн».
Водночас він додав, що про деталі домовленостей можуть розповісти міністр енергетики України Герман Галущенко та керівник «Нафтогазу» Юрій Вітренко, зокрема — щодо зеленої енергетики. Також президент зазначив, що Україна бачить підтримку Міністерства енергетики США у питанні «Північного потоку-2».

Довідка Finance.ua:

  • 1 вересня Президент Володимир Зеленський прибув з візитом до США. Він проведе низку зустрічей, а 1 вересня відбудуться переговори з президентом США Джо Байденом.
  • Президенти Володимир Зеленський та Джозеф Байден мають обговорити співпрацю в оборонній сфері, «Північний потік-2» та війну на Донбасі. Про це Суспільному розповів політичний радник посольства США в Україні Девід Геренбек, виконувач обов’язків заступника Голови Місії США в Україні.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас