Міжбанк: чого чекати від курсу долара і євро 1 вересня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: чого чекати від курсу долара і євро 1 вересня

Валюта
539
Ось і настав перший день осені. Діти пішли в школу, студенти в інститути, а банкіри та їхні клієнти підбивають підсумки серпня і визначаються з остаточними завданнями на новий місяць. Це традиційно знижує активність на валютному міжбанку. За нашим прогнозом, обсяг операцій на торгах в середу буде в межах $120−150 млн при укладенні до 380-510 угод.
Клієнти остаточно визначатися зі своїми завданнями тільки години до 12-ї й тому на самому початку сесії особливої активності спостерігатися не буде. Основним питанням для всіх залишиться одне: чи може і далі дорожчати долар чи вчорашня вечірня чергова спроба загнати курс до мети в 27 гривень на звітну дату – це лише спекулятивні ігри.
Поки однозначної відповіді на це немає, позаяк компанії-покупці не горять бажанням переплачувати за валюту і періодично просто знімають свої заявки, а ось продавцям-експортерам гривня для своїх розрахунків всередині країни потрібна повсякчас. Тим більше на початку місяця, коли мають бути стандартні платежі за оренду, купівля сировини і матеріалів і розрахунки з персоналом по зарплаті за серпень.
З іншого боку, апетит приходить під час їжі і продавцям “сподобався” варіант з ростом котирувань і вони не проти продовжувати в тому ж дусі. Тому сьогодні обидві сторони – і покупці, і продавці – знову будуть пробувати один одного в частині стійкості щодо курсів, на які вони готові протягом сесії. У протистоянні курсових інтересів великих гравців і пройдуть торги 1 вересня.
Нацбанк постарається в процес сьогодні не втручатися і ми побачимо регулятор на торгах з інтервенцією з купівлі або продажу долара лише у випадках загроз серйозних перекосів попиту і пропозиції. Як завжди, в цьому випадку це спочатку буде інтервенція на стандартні $5 млн, і тільки якщо це не допоможе, НБУ вийде на торги вдруге з уже довгограючим стоянням на ринку.
Курси міжбанку, за розрахунками Finance.ua, 1 вересня будуть в межах: долар — коридор 26,85-27,05 грн, євро — коридор 31,70-32,00 грн.
На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть у межах:
  • Долар: коридор купівель і продажів 26,70-27,15 грн при спреді в обмінниках фінкомпаній в межах 15-20 коп, а в касах банків до 20-25 коп.
  • Євро: у банках коридор від 31,40 до 32,05 грн при спреді до 30 коп, а в обмінниках фінкомпаній — в межах більш вузького коридору від 31,50 до 31,90 грн при спреді до 25 копійок.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,92 / 26,94
євро – 31,81 / 31,84
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас